De Peppel Ede moet gevaarlijke glijbaan dicht houden

De glijbaan in het Edese zwembad de Peppel is vanochtend na een inspectie van de NVWA alsnog afgekeurd en officieel verzegeld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Wat de oorzaak is van de incidenten is nog onbekend en zal worden onderzocht. ‘We dachten dat ons publiek wellicht nog wat moest wennen aan een glijbaan van dit kaliber’, zegt Ter Hoeven. ‘De Crazy Cone is namelijk ingedeeld in de middelzware categorie.

Daarnaast hebben we de glij-instructie, volwassenen niet liggend van de glijbaan, verduidelijkt. De waterafgifte is aangepast en we hebben een medewerker bij de start van de glijbaan gepositioneerd. Helaas moeten we constateren dat deze maatregelen niet voldoende waren.’

De Peppel Ede moet gevaarlijke glijbaan dicht houden - pret-Parken.com

Geen veilig certificaat

De NVWA laat in een reactie aan Omroep Gelderland weten dat ze geen ‘certificaat veilig’ hebben afgegeven, zoals de eigenaar zegt. ‘Dat doet een keuringsinstantie, een zogeheten AKI.

onveilige GoH20 Challenger

Watergames & More B.V uit Zoetermeer is de ontwikkelaar van deze glijbaan is opgericht in 2008 en heeft inmiddels al meerdere succesvolle glijbanen op hun naam staan.

Ongevallen met zwembaden gebeuren vaker, ook bij andere zwembadbouwers. Zo is een glijbaan in zwembad Amerena in Amersfoort nog altijd dicht omdat de baan te gevaarlijk bleek. Zwembaden in Urk en op een bungalowpark in Nooitgedacht werden aangepast nadat er ongevallen in plaatsvonden.

 

De incidenten varieerden van duizeligheid tot een gebroken enkel. In drie gevallen werd een ambulance opgeroepen. Volgens het zwembad is het opvallend dat bij de incidenten steeds volwassenen betrokken waren. Of er ook per se een verband is met lengte en gewicht kunnen ze niet zeggen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: