Demonstranten leggen stuntshow Efteling neer

Demonstranten leggen stuntshow Raveleijn in Efteling stil

Demonstranten hebben Efteling stuntshow Raveleijn zojuist stilgelegd. De afgelopen week is de stuntshow in opspraak gekomen nadat er een klacht binnen kwam over een stunt waarbij een brandende deken over één van de paarden werd gelegd.

Demonstranten verstoren de show in de Efteling

De show werd om 13:00 verstoord toen demonstranten de arena binnen liepen met posters om de de show voorgoed te stoppen. De demonstranten vinden dat het park moet stoppen met de show om dierenleed te voorkomen. De paarden zouden gestrest zijn.

Show is gekeurd

De NVWA heeft na de klachten een inspectie uitgevoerd. Dit is gebeurd voor, na en tijdens de show. De paarden vertoonden geen enkele vorm van stress of andere vorm van een eventuele mishandeling. Hierdoor heeft de keuringsinspectie de show goedgekeurd waardoor het park met de show mag doorgaan.

Demonstranten opgepakt

De politie heeft inmiddels de demonstranten opgepakt. Volgens ooggetuigen waren de kinderen die dit hebben zien gebeuren flink van slag. Diverse kinderen begonnen te huilen toen deze activisten de show verstoorde.

Efteling past show niet aan

“Wij vinden het heel vervelend, vooral voor de gasten die met hun familie genieten van een dagje uit”, zegt een woordvoerster van de Efteling. Ze laat verder weten dat het park niet van plan is om te show aan te passen.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: