Efteling past attractie Carnaval Festival aan

Efteling past attractie Carnaval Festival aan - Pret-Parken.com

Heel Nederland is in rep en roer omdat het park zou zwichten voor “racisme” in de Carnaval Festival. Wij zijn in gesprek gegaan met de Efteling.

Carnaval Festival krijgt grote opknapbeurt

Deze titel heeft de Efteling gebruikt voor het aankondigen van onderhoudswerkzaamheden aan de populaire attractie. Het park zou zwichten onder de druk dat het racistisch zou zijn. De landelijke media duikt er bovenop zonder het park om een verklaring te vragen.

Past de Efteling de attractie aan in verband met de “racisme” melding?

Het onderhoud voor de attractie was al langere tijd aangekondigd. Zo zal de showverlichting veranderd worden naar duurzame LED en gaat de techniek achter de attractie een opfrisbeurt krijgen. In deze drie maanden durende onderhoudsperiode maakt de Efteling van het moment gebruik om ook de poppen van de attractie te actualiseren en te onderhouden.

Efteling past attractie Carnaval Festival aan - Pret-Parken.com
De nieuwe “Afrika”scene

Culturen weer actueel

In gesprek met de Efteling hebben we natuurlijk gevraagd wat de reden is voor deze aanpassing. Hierover zei het park:

Op het gebied van thematisering sluit de attractie straks beter aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren van verschillende culturen over de hele wereld. Al het schilderwerk in de attractie en wachtrij wordt opgefrist en circa 100 poppen van de in totaal 275 poppen krijgen een opknapbeurt of likje verf. “

De poppen zullen hier en daar geactualiseerd worden aan het huidige beeld van de wereldbevolking. Het blijft natuurlijk een karikatuur. Daarom zullen de “Nederlandse” poppen nog steeds stereotyperend te zien zijn met o.a klompen. Hooguit een likje verf aldus het park.

Carnaval Festival: Feestende stereotypes

De Fransen met het stokbrood, de Nederlanders met de klompen en de Afrikaanse bewoners in de jungle. De stereotypes die bij de attractie horen zullen ook blijven.

De Efteling wil graag dat iedereen een kijkje komt nemen in de nieuwe attractie als deze weer open gaat. ” We hebben er alle vertrouwen in dat gasten na de onderhoudsperiode straks zien dat Carnaval Festival op een echte Eftelingse en herkenbare manier is aangepast en nodigen iedereen uit om dan weer van de attractie te komen genieten. “

De attractie zal in onderhoud zijn van maart tot en met eind mei.

Voor de liefhebbers die niet kunnen wachten om de vrolijke noten van de attractie weer te horen hebben we de onride onder dit bericht gezet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: