Efteling wint van omwonenden, uitbreiding gaat door!

Efteling wint van omwonenden, uitbreiding gaat door! - Pret-Parken.com

De Efteling mag uitbreiden en daarmee doorgroeien van vijf naar zeven miljoen bezoekers per jaar. Na vier jaar nadenken, zijn de uitbreidingsplannen van het pretpark donderdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Uitbreiden

Omwonenden van de Efteling maken zich al geruime tijd zorgen over de uitbreidingsplannen. Zo zou de vergroting van het park indringende gevolgen hebben voor de omgeving. De toenemende verkeersdrukte is bijvoorbeeld een reden tot zorg.

Na kritiek van omwonenden werd het oorspronkelijke bestemmingsplan aangepast. De wegen moeten bijvoorbeeld berekend zijn op het groeiend aantal bezoekers en nieuwe attracties die in de buurt van huizen worden gebouwd, mogen maximaal 25 meter hoog zijn.

Acht hectare erbij

De groei is volgens de Efteling nodig om te kunnen blijven concurreren in de Europese top van drukst bezochte attractieparken. Aan de oostkant staat een uitbreiding met drie hectare gepland en ten westen met vijf hectare. Om de komst van meer bezoekers mogelijk te maken, krijgt het park een extra toegangsweg en meer parkeerplaatsen. De nieuwe toegangsroute loopt over bestaande wegen vanaf een bestaande afslag op de N261 ten zuiden van de Efteling. De toegangsweg is alleen bedoeld voor de drukste dagen, maar in de gemeenteraad bestaat de vrees voor sluipverkeer en opstoppingen in het dorp Loon op Zand en in buurtschap De Moer.
[the_ad id=”189″]

De raadsvergadering duurde donderdag veel langer dan gepland. Pas rond halftwaalf werd het besluit definitief genomen. Wethouder Gerard Bruijniks beloofde dat de verkeersontwikkeling getest en gecontroleerd zal worden en dat er alternatieven mogelijk zijn als er toch problemen ontstaan. De Efteling draait op voor eventuele extra kosten, is vastgelegd.

Tegen de uitbreidingsplannen bestaat binnen de gemeente veel weerstand. De Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel heeft al gedreigd met een rechtszaak.

De Efteling streeft ernaar de eerste nieuwe attractie op het nieuwe terrein te openen in 2020. Over de details van deze attractie wil het park tot dusver nog niks kwijt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: