Het pretpark van Pablo Escobar

Helikopter van Escobar bij Hacienda Napoles.

De beruchte drugsbaron Pablo Emilio Escobar Gaviria was in zijn leven één van de rijkste personen ter wereld. Hij vergaarde zijn rijkdom met de handel van cocaïne. Met zoveel rijkdom kan je alles kopen wat je wilt.

Pretpark Hacienda Nápoles

Hacienda Nápoles staat vooral bekend als het luxelandgoed van drugsbaron Pablo Escobar, in de gemeente Puerto Triunfo, Colombia.

Op de entree van het landgoed had Escobar een vliegtuig laten monteren. Dit was het vliegtuig, waarmee hij zijn eerste kilo’s cocaïne naar de Verenigde Staten smokkelde. Op zijn landgoed had Escobar een privédierentuin met dieren van over heel de wereld laten aanleggen. Daarnaast had hij nog een kartbaan, een museum met oude auto’s, een stierenarena en een privé vliegveld.

Na de dood van Escobar, eind 1993, is haciënda Nápoles eigendom geworden van de Colombiaanse overheid. Die hebben het op hun beurt beschikbaar gesteld aan de gemeente Puerto Triunfo. De gemeente heeft er ondertussen een toeristische attractie van gemaakt met een museum en een pretpark.

Hoe zag het landgoed van Escobar er uit?

Erg veel foto’s zijn er niet beschikbaar van het landgoed ten tijden van Escobar. Hij was erg beschermend tegenover zijn gezin en hierdoor zijn er niet veel foto’s van de periode dat zij hier leefde. Wel hebben we een aantal foto’s kunnen vinden van net na de val van de drugsbaron.

Helikopter van Escobar bij Hacienda Napoles.
De helikopter van Pablo Escobar bij Hacienda Napoles
Het olifantenverblijf en stierenvechtarena op het landgoed  van Pablo Escobar.
De olifanten en stierenarena op het landgoed van de drugsbaron.
Het landgoed van Pablo Escobar. Met zwembad, dierentuin, kartbaan en zwembaden.
Een gedeelte van het landgoed in betere tijden.

Nadat het landgoed in handen kwam van de Colombiaanse overheid heeft het zware tijden meegemaakt. Een gedeelte is in zwaar verval gekomen. De dieren uit de dierentuin zijn overgeplaatst naar andere parken, behalve de nijlpaarden.
Tot op de dag van vandaag leven de nijlpaarden van Pablo Escobar rondom het landgoed. Zij zijn ooit ontsnapt en leven inmiddels met een kudde van 50 nijlpaarden in de wateren rondom het landgoed.

Hoe ziet “Pablo Escobar land” er nu uit?

Na jaren van verval besloot de Colombiaanse overheid dat het landgoed een toeristische trekpleister moest worden. De drugsbaron was immers wereldwijd bekend en veel toeristen waren geïnteresseerd in de geschiedenis rondom Pablo.

Het waterpark op het landgoed van Pablo Escobar.
Één van de waterbanen van het park

Het park bestaat nu uit zo’n 1600 hectare en ligt op 165 kilometer van
Medellín en op 249 kilometer van Bogotá. In de buurt van het park zijn hotels te vinden. Dit is aan te raden aangezien het gemiddeld drie uur rijden is.

De dino grot op het landgoed van Escobar.
De dino grot met beeldschermen. Deze laten continu Jurassic Park zien.

Deze film kwam uit in het jaar dat Pablo Escobar neergeschoten werd door de politie. Als hij deze film had gezien zou hij misschien wel zijn eigen dino grot hebben geopend op het landgoed. De dino grot is nu gesitueerd op de plek van de oude kartbaan.

Een waterpark op het landgoed van Escobar.
Één van de vele zwembaden van het landgoed

Het park is prima in één dag te bezoeken. Hacienda Nápoles heeft aan ons bevestigd dat er in de toekomst waarschijnlijk een achtbaan zal worden gebouwd. Ook sluit het park niet uit dat er wat flat rides gebouwd zullen worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: