Raveleijn stuntpaarden worden goed verzorgd

Efteling stunt paarden bij Raveleijn. Hoe werkt een vuurstunt met paarden?

Er is de laatste tijd veel discussie over het welzijn van dieren. Dit is een goede zaak als je kijkt naar circussen waar dieren in veel te kleine kooien zitten en leven onder slechte omstandigheden. Dit is de laatste jaren vrijwel geen onderwerp van discussie meer. Nu is de jacht geopend op de Efteling.

Stuntpaarden

De Raveleijn stuntshow van de Efteling is onlangs verstoord door activisten. De show werd direct stilgelegd en huilende kinderen met boze ouders werden het theater uit gehaald. De beveiliging heeft samen met de stuntmannen de activisten overgedragen aan de politie.

Maar waarom zijn deze mensen zo boos op de Efteling? Volgens de groepering worden de paarden van de Efteling vreselijk behandeld en leven zij onder een grote stressfactor tijdens de show.

Ook zouden de paarden zich totaal niet prettig voelen bij de stunt met het vuur in de show Raveleijn.

Efteling show onder vuur door Partij voor de Dieren

NVWA onderzoekt Raveleijn

Dit was voor de NVWA een goede reden om de paarden van de stuntshow eens onder de loep te nemen. De paarden werden voor de show gecontroleerd maar ook tijdens en na de show werden de paarden geïnspecteerd. De paarden lijken uiterst kalm tijdens het uitvoeren van de stunts. Ook heeft de NVWA geen brandplekken of andere zorgelijke dingen kunnen constateren. Eigenlijk zagen de paarden er erg goed uit.

Hoe werkt een vuurstunt met paarden?

De stunts waar een paard in brand staat ziet er natuurlijk enorm spectaculair uit. En dit is ook precies de reden waarom er voor deze stunts worden gekozen. Zowel in films als in live action stuntshows geeft dit een mooi actie plaatje. Maar is dit dan niet zielig voor het paard in Raveleijn?

Het klinkt misschien raar. Het paard weet waarschijnlijk niet eens van de vlammen achter de ruiter. Het paard heeft een aantal lagen bescherming aan. Deze bestaan uit beschermdekens, koeldekens, beschermdekens, en als laatste de bovenste deken. De bovenste deken heeft een plek waar een brandende gel op aangebracht is. Dit is ook de enige plek op de deken die kan branden de rest er om heen is brandwerend.

Efteling stunt paarden bij Raveleijn. Hoe werkt een vuurstunt met paarden?

Ook de ruiter in kwestie heeft hetzelfde materiaal aan. Zo kan deze stunt gewoon keer op keer per dag veilig worden uitgevoerd. De ruiter zit op het paard en achter de ruiter zijn de vlammen. Dus het is heel goed mogelijk dat het paard niet eens weet dat er vlammen zijn. Dit is natuurlijk nooit 100% uit te sluiten als je niet weet wat het paard denkt. Maar het feit dat bewezen is dat de paarden niet paniek raken of een verhoogd stressniveau hebben lijkt dit wel redelijk te bewijzen.

Moet je dieren gebruiken voor entertainment als een dressuurwedstrijd, een pretparkshow of voor de politie? Dat is een hele andere discussie.

De paarden van de Efteling stuntshow Raveleijn worden goed behandeld. Er is evenveel gevaar voor de dieren als bij een wandeling in het bos (misschien zelfs minder). Dus om de vragen te beantwoorden: Is het zielig of gevaarlijk voor de paarden? Daar kunnen wij volmondig Nee! op antwoorden.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: