Zwemmen zonder chloor in Ede

Een uniek zwembad voor Nederland. Geen chloor maar planten maken het zwembad schoon.

Vandaag heeft zwembad de Peppel in Ede een uniek buitenbad geopend. Een volledig natuur gezuiverd buitenbad. Geen chloor maar planten en biofilters zorgen voor een perfecte waterkwaliteit. Een unieke ontwikkeling in Nederland, want het is het eerste openbare zwembad waar deze natuurlijke zuivering wordt toegepast.

Het unieke zwembad ligt in het Gelderse dorp Ede.

Zwemmen in natuurbad

De voordelen van een natuurbad zijn vooral op milieugebied groot. Zo is er geen chloor of zware pompinstallatie nodig om het bad grondig te reinigen maar de natuur doet eigenlijk alles. Dat betekend ook dat het zwembad geen warmtepomp heeft en de temperatuur van het water dus afhankelijk is van de zon. Zodra de zomerzon flink zijn werk doet zal het buitenbad een aangename temperatuur krijgen maar vandaag bij de opening was het water nogal fris.

Het buitenbad krijgt ook een beekje dat uitmondt in een ondiep meertje waar kinderen kunnen spetteren en spelen. 

Gesloten glijbaan

Eerder lieten wij al weten dat hetzelfde zwembad een nieuwe spectaculaire glijbaan heeft moeten sluiten na ongelukken. Tot op heden is er niet bekend wanneer bezoekers weer gebruik kunnen maken van deze attractie. Zwemmen kan wel gewoon in het bad gezien de andere bestaande baden open zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

All rights reserved Pret-Parken.com
%d bloggers liken dit: